Składniki:
300 g rydzów
2 łyżki klarowanego masła
2 ząbki czosnku
1 średnia cebula
sól gruboziarnista (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
pieczywo (do podania)
Rydze oczyścić i krótko przepłukać pod bieżącą wodą. Dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić na ćwiartki. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać pokrojoną w pióra cebulę oraz pokrojone na plasterki ząbki czosnku. Chwilę podsmażyć. Usunąć czosnek i wrzucić rydze. Smażyć na mocnym gazie przez ok. 10 minut do miękkości grzybów. W trakcie smażenia kilkukrotnie przemieszać. Pod koniec smażenia grzyby posolić i popieprzyć. Podawać gorące z pieczywem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)