Bajecznie chrupiące warzywa, delikatny serek, jajko i pyszny, wyrazisty w smaku sos chrzanowy to połączenie smaków, które Was zachwyci :) Taka sałatka świetnie sprawdzi się na kolację, posiłek do pracy czy lekki obiad. Zawiera sporo białka i błonnika, a przy tym jest prawdziwą bombą witaminową :) Chrupcie na zdrowie :)
Składniki:
Sałatka:
80 g mixu sałat z rukolą
1 opakowania serka wiejskiego (może być light)
4 jajka na twardo
1/2 średniego ogórka szklarniowego
10 pomidorków paprykowych
6 rzodkiewek
1 mała czerwona cebula
2 łyżki posiekanego szczypiorku (lub/i rzeżuchy)
Sos:
2 łyżki majonezu (może być light)
3 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżeczki chrzanu
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Sałatka:
80 g mixu sałat z rukolą
1 opakowania serka wiejskiego (może być light)
4 jajka na twardo
1/2 średniego ogórka szklarniowego
10 pomidorków paprykowych
6 rzodkiewek
1 mała czerwona cebula
2 łyżki posiekanego szczypiorku (lub/i rzeżuchy)
Sos:
2 łyżki majonezu (może być light)
3 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżeczki chrzanu
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Składniki sosu wymieszać i odstawić do przegryzienia. Serek odsączyć na sitku. Sałatę ułożyć na talerzu, dodać pokrojone jajka, serek, ogórka pokrojonego na plasterki, pomidorki pokrojone na połówki, rzodkiewkę pokrojoną na ćwiartki i posiekaną cebulę. Całość posypać szczypiorkiem i polać sosem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)