Rollsy z pstrągiem łososiowym i kremowym serkiem
Składniki:
1 tortilla (o średnicy 28 cm)
100 g wędzonego pstrąga tęczowego łososiowego
5 łyżek kremowego serka ze szczypiorkiem i cebulą
1 garść mixu sałat z rukolą
Tortillę dokładnie posmarować serkiem, ułożyć plastry wędzonego pstrąga oraz liście sałaty. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
Rollsy z szynką i serem
Składniki:
1 tortilla (o średnicy 28 cm)
5 plastrów wieprzowej lub drobiowej wędliny
3 łyżki startego żółtego sera
3 liście sałaty masłowej
3 łyżki majonezu
Tortillę posmarować majonezem, posypać startym serem, ułożyć szynkę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
Rollsy z tuńczykiem i kukurydzą
Składniki:
1 tortilla (o średnicy 28 cm)
3 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
2 łyżki kukurydzy z puszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 garść mixu sałat z rukolą
Tuńczyka odsączyć z zalewy. Tortillę posmarować majonezem i musztardą, posypać szczypiorkiem, dodać tuńczyka, kukurydzę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
Rady: Z jednej tortilli przygotujecie ok. 5-6 roladek.
Tortillę należy zwinąć bardzo ciasno, aby roladki zachowały ładny kształt i nie rozpadały się podczas krojenia.
Mniam, pyszne przekąski, bardzo takie lubię :)
OdpowiedzUsuńale pysznie!
OdpowiedzUsuńOj tak :) Było pycha :)
UsuńMniam mniam
OdpowiedzUsuń