300 g ugotowanego, obranego bobu
4 łyżki oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka posiekanego tymianku
1 łyżka posiekanej bazylii
sól morska (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Do bobu dodać olej, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła i zmiksować wszystkie składniki za pomocą blendera na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
Wygląda zdrowo i pysznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam bób! Ostatnio robiłam placuszki, teraz też przyjdzie czas na pastę. :)
OdpowiedzUsuńrównież należe do fanów bobu :)
OdpowiedzUsuńchętnie skorzystam z przepisu-wygląda bosko :)
pozdrawiam
kocham bób, właśnie zajadam i zmarałam toooo. mogłam trochę przeznaczyć na pastę, ech;/
OdpowiedzUsuńale fajowa! musze ją zrobić:)
OdpowiedzUsuńpyszna pasta :)
OdpowiedzUsuń