czwartek, 9 marca 2023

Pasta z makreli i jajka

Uwielbiam chyba wszystkie pasty kanapkowe, ale szczególnie te rybne, które świetnie sprawdzą się nie tylko jako smarowidło na kanapki, ale też jako nadzienie do rollsów z tortilli czy dip do warzyw. Ta pasta z makreli jest nie tylko pyszna, ale także zdrowa, więc świetnie sprawdzi się dla osób będących na diecie. Zajadajcie na zdrowie ;) 

Składniki: 
170 g (1 puszka) makreli w sosie pomidorowym 
3 jajka na twardo 
1/2 małej czerwonej cebuli 
2 łyżki posiekanego szczypiorku 
2 średnie ogórki konserwowe 
2 łyżeczki sosu sriracha 
3 łyżki kiełków z jarmużu (lub innych, ulubionych)
sól (do smaku) 



Jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać makrelę, cebulę i ogórki pokrojone w drobną kostkę, szczypiorek, kiełki i sos sriracha. Doprawić do smaku solą. Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Blog dostępny pod nowym adresem: kuchniaszerokootwarta.pl

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...