Uwielbiam chyba wszystkie pasty kanapkowe, ale szczególnie te rybne, które świetnie sprawdzą się nie tylko jako smarowidło na kanapki, ale też jako nadzienie do rollsów z tortilli czy dip do warzyw. Ta pasta z makreli jest nie tylko pyszna, ale także zdrowa, więc świetnie sprawdzi się dla osób będących na diecie. Zajadajcie na zdrowie ;)
Składniki:
170 g (1 puszka) makreli w sosie pomidorowym
3 jajka na twardo
1/2 małej czerwonej cebuli
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 średnie ogórki konserwowe
2 łyżeczki sosu sriracha
3 łyżki kiełków z jarmużu (lub innych, ulubionych)
sól (do smaku)
170 g (1 puszka) makreli w sosie pomidorowym
3 jajka na twardo
1/2 małej czerwonej cebuli
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 średnie ogórki konserwowe
2 łyżeczki sosu sriracha
3 łyżki kiełków z jarmużu (lub innych, ulubionych)
sól (do smaku)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)