wtorek, 23 kwietnia 2013

Sałatka ze szpinakiem, awokado i żurawiną

Ta sałatka była wynikiem kompletnej improwizacji. Miałam ochotę coś zjeść - coś lekkiego i smacznego. Postawiłam na sałatkę. O tej porze roku zajadam się nimi często, bo kolorowych warzyw nie może zabraknąć w mojej kuchni. Ta sałatka jest lekka, kolorowa i bardzo smaczna. 



Składniki:
80 g świeżego szpinaku (baby)
10 pomidorów koktajlowych
1/4 kostki sera feta
1/2 awokado
1 łodyga selera naciowego
2 łyżki suszonej żurawiny
sól morska (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz
1 łyżka oleju lub oliwy z oliwek
1/2 łyżki soku z cytryny



Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Dodać pokrojone na połówki pomidory koktajlowe, pokrojoną w kostkę fetę i plasterki selera naciowego. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Sałatkę posypać żurawiną. Z oleju (oliwy) soli, pieprzu i soku z cytryny zrobić dressing. Dressingiem polać sałatkę. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego! 

 


4 komentarze:

  1. że tez nie mogę się wciąż przekonać do awokado....:) sałatka piękna!

    OdpowiedzUsuń
  2. http://dusia-gotuje.blogspot.com/2013/04/konkurs.html
    zapraszam do konkursu !!!! :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...