Składniki:
10 średnich pieczarek
100 g mięsa mielonego
1 mała czerwona cebula
szczypior (do posypania)
1/2 opakowania sera feta
1 ząbek czosnku
sól lub domowa jarzynka (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżka oliwy z oliwek
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Do mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Chwilę podsmażamy. Z pieczarek usuwamy nóżki i faszerujemy mięsem mielonym. Na wierzch każdej nadzianej pieczarki kładziemy pokrojony w kostkę ser feta i posypujemy szczypiorkiem. Nadziewane pieczarki grillujemy na dobrze rozgrzanym ruszcie tylko z jednej strony. Podajemy od razu. Smacznego!
Uwielbiam pieczarki, jak do tej pory na grillu robiłam tylko szaszłyki z pieczarkami, ale takie nadziewane są niezwykle kuszące! Dziękuję za dodanie przepisu do akcji Grill 2012!
OdpowiedzUsuńTak, takie pieczarki fajnie smakują i są naprawdę ekspresowe w przygotowaniu :) W przepisach mam jeszcze takie, nadziewane masłem ziołowym i mozzarellą. Może skorzystasz z przepisu?
UsuńSuper artykuł. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń