czwartek, 2 listopada 2023

Pasta jajeczna z żółtym serem

Jeden z moich smaków dzieciństwa ;) Wśród wielu past kanapkowych, które uwielbiam do tej mam szczególny sentyment. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a sprawdzi się świetnie zarówno na śniadanie, podana na chrupiących tostach czy świeżym pieczywie, jak i np. jako nadzienie do roladek z tortilli czy farsz do wytrawnych rurek np. z ciasta francuskiego. Najlepiej smakuje podana z ulubionym ketchupem :) 

Składniki: 
4 jajka (rozmiar L)
130 g żółtego sera gouda 
3 łyżki posiekanego szczypiorku 
3 łyżki majonezu 
sól (do smaku) 
czarny pieprz (do smaku) 




Jajka ugotować na twardo, obrać i wystudzić. Zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać starty na tarce na dużych oczkach żółty ser. Dodać szczypiorek, majonez, sól i pieprz. Całość wymieszać. Smacznego! 

2 komentarze:

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...