Jeden z moich smaków dzieciństwa ;) Wśród wielu past kanapkowych, które uwielbiam do tej mam szczególny sentyment. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a sprawdzi się świetnie zarówno na śniadanie, podana na chrupiących tostach czy świeżym pieczywie, jak i np. jako nadzienie do roladek z tortilli czy farsz do wytrawnych rurek np. z ciasta francuskiego. Najlepiej smakuje podana z ulubionym ketchupem :)
Składniki:
4 jajka (rozmiar L)
130 g żółtego sera gouda
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól (do smaku)
czarny pieprz (do smaku)
4 jajka (rozmiar L)
130 g żółtego sera gouda
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól (do smaku)
czarny pieprz (do smaku)
Jajka ugotować na twardo, obrać i wystudzić. Zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać starty na tarce na dużych oczkach żółty ser. Dodać szczypiorek, majonez, sól i pieprz. Całość wymieszać. Smacznego!
Super smacznie wyglada
OdpowiedzUsuńJest pyszna :) Polecam
Usuń