Pudding chia chyba w każdym wydaniu smakuje świetnie :) Dziś wersja kokosowa z moim ulubionym owocem, czyli mango ;) Idealne połączenie smaków, które jest mega szybkie i proste w przygotowaniu. Taki deser to też bomba witamin, ponieważ chia uważane jest za superfood :) Świetna opcja dla osób na diecie i najlepsza alternatywa słodyczy dla dzieci ;) Skusisz się? ;)
400 ml mleka kokosowego
2 łyżki erytrytolu (lub 1 łyżka miodu)
6 pełnych łyżek nasion chia
2 mango
2 marakuje
2 łyżki pestek granatu
1 łyżka liofilizowanych malin
Mleko kokosowe lekko podgrzać, dodać erytrytol i dokładnie wymieszać, do połączenia się składników. Dodać chia i wymieszać. Odstawić do przestudzenia i wstawić do lodówki na kilka godzin (lub najlepiej na całą noc), do czasu aż chia wchłonie cały płyn. Owoce mango obrać, odkroić od pestki, zblendować. W szklankach układać porcję chia, pulpę mango, wydrążone marakuje, pestki granatu, maliny. Czynność powtórzyć, aż do wyczerpania składników. Podawać od razu po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)