Wysokobiałkowy sernik na zimno z mango przygotowany na bazie skyrów :) Pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach. Do jego przygotowania możecie użyć gotowej pulpy z mango lub świeżych, zmiksowanych owoców. Na spód idealnie nadają się czekoladowe ciastka owsiane, ale równie dobrze można użyć czekoladowych herbatników czy biszkoptów.
Składniki (na tortownicę 20-21 cm):
Spód:
80 g czekoladowych ciastek owsianych
Sernik:
600 g skyrów naturalnych
425 g (1 puszka) pulpy z mango
6 łyżek cukru pudru (lub erytrytolu)
2 pełne łyżki żelatyny
1/3 szklanki gorącej wody
Dekoracja:
2 łyżki kokosa w kawałkach
100 g borówek
Spód:
80 g czekoladowych ciastek owsianych
Sernik:
600 g skyrów naturalnych
425 g (1 puszka) pulpy z mango
6 łyżek cukru pudru (lub erytrytolu)
2 pełne łyżki żelatyny
1/3 szklanki gorącej wody
Dekoracja:
2 łyżki kokosa w kawałkach
100 g borówek
Spód tortownicy wyłożyć ciastkami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Skyr zmiksować z cukrem pudrem i pulpą mango. Do żelatyny dodać łyżkę sernika i wymieszać. Żelatynę przelać do sernika i zmiksować. Całość przelać na herbatniki i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować kokosem i borówkami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)