sobota, 26 marca 2022

Jagodowy pudding chia z mango

Uwielbiam pudding chia chyba w każdym wydaniu :) Dziś mam dla Was przepis na bajecznie kolorowy pudding chia z jagodami i mango :) Świetny na deser czy drugie śniadanie. Jeśli przygotujecie go w słoiku z powodzeniem możecie zabrać go ze sobą do pracy czy szkoły. Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo :) 

Składniki (na 3 porcje): 
5 pełnych łyżek chia 
300 ml mleka 1,5 % 
80 g jagód (mogą być mrożone) 
1/2 łyżki miodu 
120 g mango (może być mrożone)

 

Chia zalać mlekiem, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Jagody (jeśli są mrożone) rozmrozić i ugnieść widelcem. Do chia dodać miód i ugniecione jagody. Wymieszać i przełożyć do szklanek. Mango (jeśli jest mrożone) rozmrozić i zblendować na mus. Ułożyć na puddingu. Podawać od razu lub po wcześniejszym schłodzeniu. Smacznego! 

Rady: Mleko można w całości lub części zastąpić mlekiem kokosowym. 
Jeśli nie chcemy mieć skórek z jagód w puddingu można przetrzeć je przez sitko i użyć samego soku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...