Składniki (na 2 porcje):
60 g mixu sałat z roszponką
1 wędzone udko z kurczaka
2 jajka na twardo
1/2 średniego ogórka wężowego
1/2 średniej czerwonej papryki
3 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki podprażonych pestek dyni
Sos czosnkowy:
3 łyżki naturalnego, gęstego jogurtu
1 1/2 łyżki majonezu
1 przeciśnięty ząbek czosnku
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Sałatę ułożyć w miskach. Mięso z udek oddzielić od kości, pokroić na mniejsze kawałki lub w kostkę. Jajka obrać i pokroić na ósemki. Ogórka pokroić w półplasterki, paprykę w słupki. Wszystkie składniki przełożyć do miski, posypać kukurydzą i pestkami dyni. Składniki sosu połączyć. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Smacznego!
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga: truskawkowa-fiesta.blogspot.com