To kolejny wariant jednej z moich ulubionych sałatek z łososiem. Bajecznie kolorowa, pełna wartościowych składników, pożywna i idealna zarówno na lekką kolację, posiłek do pracy czy dietetyczny obiad :) Pełna zdrowych tłuszczy i białka. Z bajecznie dobrym dressingiem musztardowym smakuje wyśmienicie. Zjadajcie na zdrowie :D
Składniki:
100 g mixu sałat (u mnie w stylu włoskim)
125 g łososia wędzonego na gorąco
2 jajka ugotowane na półtwardo
1/2 awokado hass
12 pomidorków paprykowych
1 mała czerwona cebula
1 łyżka ziaren słonecznika
100 g mixu sałat (u mnie w stylu włoskim)
125 g łososia wędzonego na gorąco
2 jajka ugotowane na półtwardo
1/2 awokado hass
12 pomidorków paprykowych
1 mała czerwona cebula
1 łyżka ziaren słonecznika
świeża bazylia
Dressing:
5 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka wody
1 łyżeczka musztardy miodowej
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka kremu balsamicznego
sól świeżo zmielona (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Dressing:
5 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka wody
1 łyżeczka musztardy miodowej
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka kremu balsamicznego
sól świeżo zmielona (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Składniki dressingu umieścić w słoiku, słoik zakręcić i wymieszać potrząsając. Jajka przekroić na połówki, awokado pokroić na plasterki, cebulę w cienkie krążki. Łososia porwać na kawałki. Wszystkie składniki umieścić na talerzu, sałatkę przed podaniem polać dressingiem i posypać słonecznikiem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)