tag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post917095026836583626..comments2024-03-12T22:04:37.417+01:00Comments on Kuchnia szeroko otwarta: Łopatka wieprzowa soczysta i kruchaOlahttp://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comBlogger108125tag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-66196138774827858582023-01-24T22:36:03.288+01:002023-01-24T22:36:03.288+01:00Przepis super. Ja mielę dodatkowo dwa liście lauro...Przepis super. Ja mielę dodatkowo dwa liście laurowe kilka ziaren jałowca i kolendry w młynku ręcznym. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-42222948422725729222022-11-22T13:30:57.654+01:002022-11-22T13:30:57.654+01:00Taka łopatka z piekarnika to świetny pomysł na obi...Taka łopatka z piekarnika to świetny pomysł na obiad. https://www.carbolite-gero.pl/https://www.carbolite-gero.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-54346806728333394382022-10-23T16:02:43.614+02:002022-10-23T16:02:43.614+02:00Uff, dużo tych komentarzy, ale znalazłam wreszcie ...Uff, dużo tych komentarzy, ale znalazłam wreszcie miejsce dla siebie he he. A co się teraz u mnie piecze w piekarniku ? Łopatka, świeża wczoraj rano zakupiona. Cała ważyła 4 kg, więc uległa podzieleniu na części, pozostałe niestety zostały zamrożone. Niestety nie miałam sosu sojowego więc do bejcy dodałam 1 łyżkę oleju więcej. Do rękawa wrzuciłam dodatkowo 2 świeże papryki, jedną średnią cebulę, 3 nieduże pomidory śliwkowe, lubczyk i gałązkę natki pietruszki. Zobaczymy co wyjdzie. Dam znać, na ra.izahttps://www.blogger.com/profile/03641218502533282885noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-87848086952898187342022-06-06T20:02:57.716+02:002022-06-06T20:02:57.716+02:00Bardzo. Smaczna wedlinkaBardzo. Smaczna wedlinkaJayjayhttps://www.blogger.com/profile/10561814941847934340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-60893218160961897192021-12-13T13:46:47.101+01:002021-12-13T13:46:47.101+01:00Super przepis szukałam coś na Świąteczny obiadek i...Super przepis szukałam coś na Świąteczny obiadek i znalazłam dziękuję i pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08975571300334626683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-63304666482554354422021-11-20T15:38:15.864+01:002021-11-20T15:38:15.864+01:00Super, dziękuję 😃😋😋😋😋😋😋😥Super, dziękuję 😃😋😋😋😋😋😋😥Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07882713378374068520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-58496539540164828642021-11-20T15:37:20.333+01:002021-11-20T15:37:20.333+01:00Już się piecze,super przepis, dziękuję bardzo 😃Już się piecze,super przepis, dziękuję bardzo 😃Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07882713378374068520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-87328115672788444172020-03-31T10:04:37.791+02:002020-03-31T10:04:37.791+02:00Super przepis, mega polecamSuper przepis, mega polecamDianahttps://www.blogger.com/profile/18127628138885794676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-34150807192093743032020-03-31T10:03:41.638+02:002020-03-31T10:03:41.638+02:00Mięsko pycha polecam mega przepis, dziękiMięsko pycha polecam mega przepis, dziękiDianahttps://www.blogger.com/profile/18127628138885794676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-5889620223712416342019-05-22T13:05:20.501+02:002019-05-22T13:05:20.501+02:00No piękna ta łopatka, patrzę aż slinka mi cieknie,...No piękna ta łopatka, patrzę aż slinka mi cieknie, na pewno dzis kupię w sklepie lopatke od dobrowolskcich i spróbuje zrobic ten przepis. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04778915357844569896noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-9668878241337910552019-05-15T18:18:17.156+02:002019-05-15T18:18:17.156+02:00Miałam 0,5 kg łopatki więc piekłam 15 min aby ścią...Miałam 0,5 kg łopatki więc piekłam 15 min aby ściąć białko + później 0,5 h, mięso wyszło takie gumowe, nie było różowe ale jakby lekko niedopieczone. Wszystko robiłam zgodnie z przepisem, czy może za krótko piekłam łopatkę? Nie mówię, że to wina przepisu, zawsze robię zgodnie z przepisem i mięso wychodzi bez rewelacj, nie wiem gdzie robię błąd :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-82310976199030291992019-03-24T09:33:11.018+01:002019-03-24T09:33:11.018+01:00Witam proszę o odpowiedz ;) czy mogę upiec pieczeń...Witam proszę o odpowiedz ;) czy mogę upiec pieczeń w naczyniu żaroodpornym, niestety nie mam rękawa do pieczenia. I czy trzeba przykrywać naczynie do pieczenia ? Paulinahttps://www.blogger.com/profile/10179647018119755746noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-13645183499466003022018-11-24T12:19:59.887+01:002018-11-24T12:19:59.887+01:00Juz piekłam w rondelku i jest również smaczna misi...Juz piekłam w rondelku i jest również smaczna misia<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09589731356439147428noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-50236005503607620612017-05-29T09:46:11.736+02:002017-05-29T09:46:11.736+02:00Wczoraj zrobiłam łopatkę z marynatą mięsko pomimo ...Wczoraj zrobiłam łopatkę z marynatą mięsko pomimo podzielenia na kawałki i pieczenia w sumie godzinkę wyszło rewelacyjne. Najpierw piekłam 30 min w temp. 200 a potem kolejne 30 min w temp 170. Odlałam nadmiar sosu do rondelka po czym wstawiłam z powrotem mięsko do jeszcze gorącego piekarnika. Sosik zatrzepałam mąką i mlekiem pasował super do ziemniaczków i surówki z białej młodej kapustki:D PRZEPIS REWELACYJNY BĘDĘ STOSOWAĆ NA PEWNO ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08852269874583525374noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-20991122943526040302017-05-28T11:10:15.478+02:002017-05-28T11:10:15.478+02:00Zdecydowanie za długo, myślę, że jakieś 30 minut p...Zdecydowanie za długo, myślę, że jakieś 30 minut powinno starczyć. Najlepiej po tym czasie sprawdzić jeden kawałek czy jest upieczony. Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-48454837074217684272017-05-28T10:53:59.701+02:002017-05-28T10:53:59.701+02:00Mam 1,3 kg łopatki w porcjach po ok 115 g kawałek ...Mam 1,3 kg łopatki w porcjach po ok 115 g kawałek to myślę że godzinka będzie za długo dla nich.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-73314730626962036102017-05-28T09:00:32.899+02:002017-05-28T09:00:32.899+02:00Jeśli porcje będą mniejsze należy dostosować czas ...Jeśli porcje będą mniejsze należy dostosować czas pieczenia do ich wagi. Z reguły ok. 1 godziny na kg mięsa. Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-26660581151315883352017-05-27T23:23:48.692+02:002017-05-27T23:23:48.692+02:00Czy jeśli łopatke podzieliłam na mniejsze kawałki ...Czy jeśli łopatke podzieliłam na mniejsze kawałki to powinnam piec ją krócej? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-82409055819739465242017-05-17T08:01:45.633+02:002017-05-17T08:01:45.633+02:00Super ;) Dzięki za skorzystanie z mojego przepisu ...Super ;) Dzięki za skorzystanie z mojego przepisu :) Zgadza się, łopatka długo pieczona jest jeszcze smaczniejsza :) Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-14184328925091104952017-05-16T12:47:04.149+02:002017-05-16T12:47:04.149+02:00Nigdy nie kupowałam łopatki, więc kiedy parę dni t...Nigdy nie kupowałam łopatki, więc kiedy parę dni temu pod wpływem impulsu zainteresowałam się w sklepie tym kawałkiem mięsa, szybko wpisałam w wyszukiwarkę w telefonie pytanie o to, jak ją piec. Od razu trafiłam na Twój przepis. Kupione - upieczone - wyszła doskonała! Zamiast estragonu dałam majeranek, i piekłam dłużej, za to w niższej temperaturze, raczej 130-150 stopni. Wyszło mięciutkie jak pulled pork (którego nigdy jeszcze nie robiłam). Świetne na ciepło i ma zimno. Rodzina też chwali :) Dziękuję.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-44353984887277994242016-12-28T18:04:29.976+01:002016-12-28T18:04:29.976+01:00Ja bym poprosił o przepis na swoją Vegetę.. bo nie...Ja bym poprosił o przepis na swoją Vegetę.. bo nie umiem żyć bez niej.. <br />A propo pieczeni to za chwilę kończę piec.. <br />Zawsze piekłem karczek lub udka na ziemniakach w worku i to położone na dolnej części naczynia żaroodpornego.. worek puchnie tak jak zawsze. <br />Zapach podobny choć zależy od przypraw :) <br />Polecam też z marchewką te mięsa pyszności :) <br />PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-72538643260449483252016-11-23T22:40:56.938+01:002016-11-23T22:40:56.938+01:00No cóż, upiekłem bez rękawa. Tradycyjnie, tak jak ...No cóż, upiekłem bez rękawa. Tradycyjnie, tak jak mama i babcia w rondlu. Wyszła przepyszna i nie trzeba było folii stosować :) Do marynaty dodałem 4 ziarna utłuczonego w moździerzu jałowca, towarzystwo myślało że to dziczyzna :D ciamkali i mlaskali. Chyba jestem zboczony z probowaniem smaków :D :D Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-14306986118120050602016-11-18T17:46:23.543+01:002016-11-18T17:46:23.543+01:00pieczen z lopatki w musztardzie (Magda ze "Sk...pieczen z lopatki w musztardzie (Magda ze "Skutecznie.pl") i ten przepis to dwa najlepsze przepisy na to danie!<br />Goscie byli zachwyceni!<br /><br />dzieki:)daveniahttps://www.blogger.com/profile/11829935014325403373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-44522164493748549222016-10-09T19:18:40.956+02:002016-10-09T19:18:40.956+02:00Ja dostałam mieszkanie z wojska tam było na wyposa...Ja dostałam mieszkanie z wojska tam było na wyposażeniu kuchenka bez termoobiegu masakra po miesiącu kupiłam z termoobirgiemAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-61368689643059780012016-10-01T17:57:56.216+02:002016-10-01T17:57:56.216+02:00Robię już nie pierwszy raz! PYCHA!!! :))) Robię już nie pierwszy raz! PYCHA!!! :))) Anonimhttps://www.blogger.com/profile/16041366846033503061noreply@blogger.com