tag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post8239564949059146797..comments2024-03-12T22:04:37.417+01:00Comments on Kuchnia szeroko otwarta: Bułki pszenneOlahttp://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comBlogger45125tag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-37726104837364719912018-01-21T15:34:30.576+01:002018-01-21T15:34:30.576+01:00Bułeczki przepyszne!!!Bułeczki przepyszne!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-64681654190337610162017-01-18T13:27:52.471+01:002017-01-18T13:27:52.471+01:00Najlepsze bułki jakie jadłam do tej pory.:) Poleca...Najlepsze bułki jakie jadłam do tej pory.:) Polecam! ;)Karina :)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-86924617297112344362017-01-16T17:46:51.040+01:002017-01-16T17:46:51.040+01:00Czy mogę użyć mąki żytnio-razowej? Robiłam już raz...Czy mogę użyć mąki żytnio-razowej? Robiłam już raz te bułeczki ze zwykłej mąki, były pyszne ale ze względu na cukrzycę nie mogę takich. Właśnie robię próbę z żytnia Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-237135135834639442017-01-10T13:57:40.526+01:002017-01-10T13:57:40.526+01:00Zrobiłam już dwukrotnie:)Za pierwszym razem były t...Zrobiłam już dwukrotnie:)Za pierwszym razem były troszkę za słone i słabo podrosły,ale za to te drugie rewelacja (trochę mniej soli i odrobinę więcej wody).Myślę że już na stałe zagoszczą w moim domu.Dziękuję za przepis:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-51760500638332891842017-01-10T08:08:02.245+01:002017-01-10T08:08:02.245+01:00Pyszne zrobilam w postaci mini dla dzieci znikly w...Pyszne zrobilam w postaci mini dla dzieci znikly w mig napewno nie raz zagoszcza jeszcze u nas��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-82060243905777317572017-01-09T19:26:53.391+01:002017-01-09T19:26:53.391+01:00Proszę bardzo :)
Proszę bardzo :) <br />Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-50722434420030507972017-01-09T18:20:48.769+01:002017-01-09T18:20:48.769+01:00Bułeczki pyszne i takie pulchniutkie :-D dziękuję ...Bułeczki pyszne i takie pulchniutkie :-D dziękuję za inspirację :-*Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-17310784925437857732016-09-22T09:48:53.669+02:002016-09-22T09:48:53.669+02:00Oczywiście można :) Oczywiście można :) Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-36571163651884360872016-09-22T09:18:05.676+02:002016-09-22T09:18:05.676+02:00A czy można zastąpić masło np olejem?A czy można zastąpić masło np olejem?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-73017681782413287502016-08-18T05:49:28.911+02:002016-08-18T05:49:28.911+02:00Ciasto nie powinno być zbyt zbite, ale na pewno ni...Ciasto nie powinno być zbyt zbite, ale na pewno nie lejące. Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-46890787598383883672016-08-17T19:24:09.350+02:002016-08-17T19:24:09.350+02:00Jaka powinna być konsystencja ciasta? Lejaca? Mi w...Jaka powinna być konsystencja ciasta? Lejaca? Mi wyszła zbyt rzadka, dosypalam mąki ale i tak wydaje mi sie to ciasto za 'ciezkie'. Czekam na wyrosniecie ciasta...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-74961057877617861872016-05-18T23:04:05.445+02:002016-05-18T23:04:05.445+02:00Upiekłam bułeczki. Użyłam mąki 450 i suszonych dro...Upiekłam bułeczki. Użyłam mąki 450 i suszonych drożdży. Bułki są przepyszne, pięknie wyrosły, właśnie zajadam jedną ze swojską szyneczką. Wygląda na to, że w końcu znalazłam bardzo dobry i łatwy przepis na domowe buły. Dzięki :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-18344964360579070512016-04-02T11:22:37.958+02:002016-04-02T11:22:37.958+02:00Zrobiłam zgodnie z przepisem, pięknie wyrosły, ład...Zrobiłam zgodnie z przepisem, pięknie wyrosły, ładnie się upiekły i były naprawdę smaczne. Dzięki:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-26892038366273683602016-01-18T16:48:35.210+01:002016-01-18T16:48:35.210+01:00Zrobiłam, są pyszne:)Zrobiłam, są pyszne:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-6325575989226126552015-10-20T17:57:01.014+02:002015-10-20T17:57:01.014+02:001. Woda może być dowolna, najlepiej przegotowana l...1. Woda może być dowolna, najlepiej przegotowana letnia lub przefiltrowana. <br />2. Mleko powinno być lekko ciepłe, ale nie gorące. Można je krótko podgrzać w rondelku lub mikrofali. <br />3. Do zaczyny dajemy 1 płaską łyżeczkę cukru i 1 łyżkę mąki. <br />4. Ciasto powinno być przykryte czystą, suchą ściereczką podczas wyrastania, dzięki temu nie wysycha i lepiej rośnie, nie jest narażone na przeciągi. Nie powinno być pozostawione np. na grzejniku, ale blisko niego np. na krześle w miejscu gdzie nie ma przeciągów. <br />Pozdrawiam i życzę udanego wypieku :) Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-14692977411573222692015-10-20T17:27:35.503+02:002015-10-20T17:27:35.503+02:00Jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o kuchnię,...Jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o kuchnię, więc mam kilka pytań:<br /><br />1. Ta woda to zwykła kranówka (trzeba ją gotować?), czy jakaś mineralna/źródlana etc.?<br />2. Jak bardzo trzeba grzać to mleko?<br />3. Jeżeli chodzi o mąkę i cukier: mają to być łyżeczki/łyżki płaskie czy czubate?<br />4. Czy wyrobione ciasto też kryć ścierką przez tę 1 godzinę?<br /><br />MM.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-3924757568324823502015-09-09T14:30:08.201+02:002015-09-09T14:30:08.201+02:00Winą za spieczenie nie było na pewno nie przekroje...Winą za spieczenie nie było na pewno nie przekrojenie bułek. Każdy piekarnik jest inny, każdy piecze w inny sposób. Należy dopasować czas pieczenia do swojego piekarnika. Ja podaję czas orientacyjny, ale najlepszym sposobem jest po prostu obserwacja wypieku. Dziękuję za skorzystanie z przepisu i zachęcam do dalszych eksperymentów :) Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-21098093177093500982015-09-09T14:26:01.081+02:002015-09-09T14:26:01.081+02:00Zrobiłam tak jak pisałaś,tylko nie przekroiłam ich...Zrobiłam tak jak pisałaś,tylko nie przekroiłam ich. Bułeczki są pyszne ale mają strasznie twardą skórkę, to znaczy bardzo spieczone na wierzchu i spodzie. Czy dlatego, że nie były przekrojone ? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-64025998323991147792015-06-15T12:30:13.649+02:002015-06-15T12:30:13.649+02:00Witam troszeczke pozmienialam dalam 100 g maki pel...Witam troszeczke pozmienialam dalam 100 g maki pelnoziarnistej i 80g otrebow pszennych reszte dopelnilam maka pszenna chlebowa a cukier zamienilam na 1 lyzke miodu :-) licze na udany wypiek a i drozdzy dalam suchych innych nie miałam :-) teraz mi ciasto rosnie :-)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-45527934518898549452015-04-16T17:37:13.033+02:002015-04-16T17:37:13.033+02:00Mąka pszenna typ 650 Mąka pszenna typ 650 Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-2223701667138159482015-04-16T12:12:39.018+02:002015-04-16T12:12:39.018+02:00Mam pytanie jaki gatunek mąki i typ? Pozdrawiam :)...Mam pytanie jaki gatunek mąki i typ? Pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-52026848627035853162015-03-03T18:20:21.216+01:002015-03-03T18:20:21.216+01:00:( Przykro mi, że wypiek się nie udał. Może to win...:( Przykro mi, że wypiek się nie udał. Może to wina składników? Może czasu zagniatania i zbyt krótkiego czasu wyrastania? Nie mam pojęcia co mogło być przyczyną. Myślę, że warto spróbować jeszcze raz. Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-82222776139096899562015-03-03T17:30:50.313+01:002015-03-03T17:30:50.313+01:00Zrobilam i wogole nie chcialy rosnac, wyszly ciężk...Zrobilam i wogole nie chcialy rosnac, wyszly ciężkie i zbite. Szkoda bo Twoje wyglądają pięknie :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-8420194069643800892015-01-09T00:13:50.959+01:002015-01-09T00:13:50.959+01:00Zrobiłam już raz bułki z Twojego przepisu wyszły s...Zrobiłam już raz bułki z Twojego przepisu wyszły super, niedługo drugie podejscie :)Killerkahttp://www.stazmalzenski.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-75353010429223112612014-11-25T18:18:18.902+01:002014-11-25T18:18:18.902+01:00wlasnie zajadam sie buleczkami z Twojego przepisu....wlasnie zajadam sie buleczkami z Twojego przepisu.wyszly rewelacyjnie i sa pyszne. dzieki za przepis.Anonymousnoreply@blogger.com