tag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post3124894469954005492..comments2024-03-12T22:04:37.417+01:00Comments on Kuchnia szeroko otwarta: Krupnik z kaszą jęczmienną Olahttp://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-49527885166288763762013-07-13T10:28:44.457+02:002013-07-13T10:28:44.457+02:00u mnie podobnie - jak krupnik to tylko z kaszą jęc...u mnie podobnie - jak krupnik to tylko z kaszą jęczmienną :) uwielbiam ją w takiej postaci! a kaszę manną lubię tylko na słodko w postaci zupy mlecznej lub ugotowaną na mleku... Ale pamiętam jak moja babcia czasem robiła rosół z kaszą manną - zjadłam zawsze żeby nie było jej przykro, ale nienawidziłam tego połączenia :Dgunia0392https://www.blogger.com/profile/16473821057501380895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-86671127968552858182013-05-19T15:05:06.041+02:002013-05-19T15:05:06.041+02:00suszony grzyb owszem.ćwiartka małej włoskiej kapus...suszony grzyb owszem.ćwiartka małej włoskiej kapusty wskazana.łyżeczka zmielonego ziela angielskiego,pieprzu i kozieradki też nie zawadzi.na zimne dni kilka kropel tabascoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-48273952306588442962012-11-06T18:27:17.243+01:002012-11-06T18:27:17.243+01:00fantastyczny krupnik;)fantastyczny krupnik;)Magda111http://smakowitedania.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-68042272122708383042012-11-05T19:24:07.780+01:002012-11-05T19:24:07.780+01:00taki krupnik lubię! nie jadłam go wieki :) pysznie...taki krupnik lubię! nie jadłam go wieki :) pysznie!Emcia Pichci!https://www.blogger.com/profile/09947076793631982065noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-30074518234491918402012-11-04T21:46:39.011+01:002012-11-04T21:46:39.011+01:00Ja robie z kasza jeczmienna i na wedzonce. Zawsze ...Ja robie z kasza jeczmienna i na wedzonce. Zawsze :)))Kasiahttp://inmykitchen.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-30539184202766162672012-11-03T20:30:22.070+01:002012-11-03T20:30:22.070+01:00W moim domu - tylko z kaszą gryczaną. I właśnie uś...W moim domu - tylko z kaszą gryczaną. I właśnie uświadomiłaś mi, jak bardzo tęskno do tego smaku :-) Kiedy byłam mała, pochłaniałam całymi talerzami.<br /><br />Pozdrawiam,<br />Mrs.S.Mr. & Mrs. Sandmanhttps://www.blogger.com/profile/18211864256087172246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-64420593735187005432012-11-03T20:11:05.781+01:002012-11-03T20:11:05.781+01:00Ja swego czasu gotowałam krupnik na żeberka, serca...Ja swego czasu gotowałam krupnik na żeberka, sercach czy żołądkach, teraz wolę taką wersję na rosole, smaki zmieniają się podobno całe życie. Jak mam wrzucam też suszonego grzybka - na kolor i smak :) Olahttps://www.blogger.com/profile/15868390681668152976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-14621360077485242102012-11-03T14:33:02.105+01:002012-11-03T14:33:02.105+01:00Ja lubię krupnik z jak najdrobniejszą kaszą. Niest...Ja lubię krupnik z jak najdrobniejszą kaszą. Niestety, bardzo dawno go nie jadłam. Będąc dzieckiem nie lubiłam go, ale teraz mi się odwidziało. Ten aromat jest niesamowity, chyba w poniedziałek zrobię :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07793378613380367195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-81429631395889218762012-11-03T12:28:22.604+01:002012-11-03T12:28:22.604+01:00A ja uwielbiam krupnik! Z kaszą jęczmienną i dużą ...A ja uwielbiam krupnik! Z kaszą jęczmienną i dużą ilością warzyw. Niestety odkąd przestałam jeść mięso nie gotuję tej zupy. Obawiam się, że na bulionie warzywnym to już nie będzie to samo :( DorotaDorota+Darekhttps://www.blogger.com/profile/15975758605738422844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-52658060579478472862012-11-03T09:47:27.928+01:002012-11-03T09:47:27.928+01:00Wywar robię na szyi z indyka. Kaszę używam perłową...Wywar robię na szyi z indyka. Kaszę używam perłową, średniej grubości, z przypraw dodaję liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, ze 3 suszone grzybki. Czasem kroję w b. drobną kostkę kartofle i ścieram na tarce (grubej) 1 marchew i wszystko razem gotuję. Solę tuż przed zdjęciem z ognia. U mnie w domu babcia dodawała jeszcze śmietanę, ale ja nie daję. Czasami robię krupnik na wędzonej, tylnej ćwiartce kurczaka, a wtedy pozbawiam ją kości i skóry i wtedy gotuję. Kurczak jest wtedy tzw. "wkładką mięsną".<br />Miłego, ;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-74397403723198807262012-11-03T08:13:34.493+01:002012-11-03T08:13:34.493+01:00uwielbiam krupnik, właśnie z jęczmienną, jak u Cie...uwielbiam krupnik, właśnie z jęczmienną, jak u Ciebie. Niestety w domu jem go sama z mamą... bardzo lubię gdy ma grzybki i do gotowania dorzucam zawsze 5 żołądków z indyka.nuovanahttps://www.blogger.com/profile/00734361888406563866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-540601112530987335.post-36184913534389742712012-11-03T07:44:45.755+01:002012-11-03T07:44:45.755+01:00Ja dziś gotuję na żeberku. Nie zabraknie w nim kil...Ja dziś gotuję na żeberku. Nie zabraknie w nim kilku suszonych grzybów. Czasem dodaję jeszcze ziemniaczki. Poza tym Twój jest bardzo aromatyczny za sprawą warzyw i przypraw!Patrycja Reszkohttps://www.blogger.com/profile/05679671748527666357noreply@blogger.com