Uwielbiam śniadania z jajkami w roli głównej. Omlet to szybki, tani i bardzo smaczny sposób na dobry początek dnia. Omlet ze szpinakiem nie tylko wygląda bajecznie, ale także świetnie smakuje. Pamiętajcie, że warto doprawić go solidnie pieprzem i granulowanym czosnkiem. Wnętrze możecie wypełnić ulubionymi dodatkami. U mnie tym razem lekko i warzywnie - pomidorki w asyście papryki i szczypiorku. Pysznie!
Składniki:
Omlet:
2 duże jajka
1 łyżka mleka 0,5%
1 łyżeczka oleju
50 g szpinaku (baby)
sól (do smaku)
czarny pieprz (do smaku)
1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
Dodatkowo:
6 pomidorków koktajlowych
1/2 czerwonej papryki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
Jajka rozkłócić w misce z przyprawami i mlekiem. Na patelni podgrzać olej, dodać szpinak i smażyć chwilę. Wlać jajka, patelnię przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia się spodu. Omlet można obrócić i podsmażyć z drugiej strony. Przełożyć na wygrzany talerz, napełnić pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, papryką, posypać szczypiorkiem i zwinąć na pół. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Wygląda pięknie!
OdpowiedzUsuńSuper!!!
OdpowiedzUsuńWygląda oblednie i na pewno tak smakuje ������
Będę tu częstym gościem ��
Serdecznie zapraszam po inspiracje na pyszne dania i desery :)
Usuń