Suche:
225 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szczypta soli morskiej
70 g cukru trzcinowego
2 łyżeczki cukru waniliowego
Mokre:
1 duże jajko
3 łyżki miodu akacjowego Premium Rosa
125 ml mleka 3,2%
80 ml oleju
Dodatkowo:
12 łyżeczek konfitury z malin Premium Rosa
Lukier:
100 g cukru pudru
2 łyżki syropu malinowego Premium Rosa
2 łyżki soku z cytryny
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Dodać cukier, sól i cukier waniliowy. Wymieszać. W drugiej misce roztrzepać składniki mokre. Składniki suche dodać do mokrych i wymieszać do połączenia. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nakładać po łyżce ciasta, po łyżeczce konfitury malinowej oraz ponownie po łyżce ciasta. Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20 minut (dolna grzałka) do suchego patyczka. Upieczone muffinki wyjąć z formy i pozostawić na kratce do wystudzenia. Cukier puder utrzeć z syropem malinowym i sokiem z cytryny. Wystudzone muffinki polać lukrem. Smacznego!
Ale pyszne ;) I naturalny różowy lukier, ekstra !
OdpowiedzUsuńA jak pachnie malinami i miodem...oj :)
Usuńmałe śliczności :D
OdpowiedzUsuń:)
Usuńpięknie wyglądają, dla mnie bomba:)
OdpowiedzUsuńMuffinki pyszne, wiec polecam :)
Usuńale pychota!:) a talerzyk śliczny, mam taki sam;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ten talerzyk ;)
Usuń