Składniki:
1 dojrzałe duże mango
250 ml gęstego jogurtu
200 mleka
1 łyżeczka miodu
kostki lodu
szczypta przyprawy do kawy i deserów (lub mielony cynamon)
listki mięty lub melisy (do podania)
Mango obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Wrzucić do blendera. Dodać mleko, jogurt i miód. Zmiksować do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać pokruszone kostki lodu i dobrze schłodzić. Lassi podawać udekorowane miętą lub melisą i posypane przyprawą (cynamonem). Smacznego!
Nie próbowałam a wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńI wspaniale smakuje! :)
UsuńCbyba zrobei facetowi, on lubi mango;)
OdpowiedzUsuńi te zawijaski na górze :) tylko... gdzie można kupić mango?
OdpowiedzUsuńKupisz je w każdym większym markecie. Ja nabyłam w Biedronce.
UsuńWypróbuję. Bardzo lubię mango lassi i szukam dobrego przepisu by robić je w domu.
OdpowiedzUsuńJa robiłam tylko według tego przepisu i bardzo mi zasmakowało, więc polecam :) Możesz zrobić najpierw mus z mango, a potem stopniowo dodawać mleko i jogurt, aby wyczuć smak i konsystencję, które najbardziej będzie Ci odpowiadać.
UsuńNie dziwię się, że się uzależniłaś:D Pycha!
OdpowiedzUsuń