Składniki:
4 średnie kształtne papryki (mogą być różnokolorowe)
300 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
1 średnia cebula100 g ryżu długoziarnistego1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
1/2 łyżki posiekanego świeżego majeranku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka koncentratu pomidorowegoświeżo zmielony czarny pieprz
2 ząbki czosnku
1 średnia cebula100 g ryżu długoziarnistego1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
1/2 łyżki posiekanego świeżego majeranku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka koncentratu pomidorowegoświeżo zmielony czarny pieprz
2 ząbki czosnku
1/2 kostki sera feta
sól (do smaku)
Papryki ścinamy od góry, usuwamy gniazda nasienne i białe części. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy mięso i przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i przecier. Smażymy mieszając co jakiś czas. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Łączymy mięso z ryżem. Ser feta kroimy na kostkę. Papryki nadziewamy farszem i fetą. Grillujemy do czasu, aż papryki będą na wpół miękkie. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)