1 puszka tuńczyka w sosie własnym (może być rozdrobniony)
1 torebka ryżu jaśminowego
kawałek białej części pora
3 jajka na twardo
1/2 strąka czerwonej papryki
1 puszka kukurydzy (ok. 285g)
2-3 ogórki konserwowe
1 łyżka majonezu
sól
czarny pieprz świeżo mielony
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka i paprykę kroimy w kostkę, pora posiekać. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy. Schładzamy. Do sałatki możemy dodać świeżą natkę pietruszki. Smacznego!
Musiała smakować rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńCzęsto wracam do tego smaku, robiłam ją też na większe imprezy na kilkanaście osób i miała branie ;)
Usuń