Składniki (na 3 porcje):
1 duże, dojrzałe mango
400 g gęstego naturalnego jogurtu
2 łyżki syropu z agawy lub miodu
3 płaskie łyżeczki żelatyny
1/4 szklanki gorącej wody
100 g biszkoptów
1 łyżka gorzkiego kakao
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i całkowicie wystudzić. Mango pozbawić skórki i pestki, wrzucić do blendera, dodać jogurt, syrop z agawy i zmiksować. Cienką strużką wlewać żelatynę cały czas miksując. Biszkopty pokruszyć. W szklankach układać warstwami biszkopty i jogurt z mango. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem wierzch posypać gorzkim kakao. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)