wtorek, 25 czerwca 2019

Omlet z bobem i rukolą

Kto mnie zna ten wie, że jednym z moich ulubionych składników w kuchni są jajka :) Mogłabym jeść je na okrągło pod każdą postacią :) Omlety przygotowuję bardzo często, bo są pożywne i można zaserwować je z dowolnymi dodatkami, które akurat mamy pod ręką. Dziś pomysł na letniego omleta z bobem, rukolą i serem cheddar. Pyszna propozycja na pierwsze śniadanie lub posiłek w ciągu dnia :) Smacznego! 


Składniki:
Omlet:
3 wiejskie, duże jajka
szczypta soli
1 łyżeczka masła
Nadzienie:
1/2 szklanki ugotowanego, obranego bobu
garść rukoli
2 łyżki wiórków sera cheddar
ketchup 



W miseczce roztrzepać jajka z solą do podwojenia objętości. Na patelni rozpuścić masło. Wlać masę jajeczną i smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu. Kiedy wierzch zacznie tężeć omlet obrócić. Smażyć krótką chwilę. Omleta przełożyć na ogrzany talerz dodać bób, rukolę, cheddar i polać ketchupem. Złożyć na pół. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego! 

2 komentarze:

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...