sobota, 14 marca 2015

Pasta z łososia

Uwielbiam pasty kanapkowe. Właściwie mogłabym jeść je na okrągło. Przygotowanie ich zajmuje chwilę, dokładnie wiemy co jemy, a przygotowanie pożywnego śniadania to kwestia paru minut. Pasty rybne to jedne z moich ulubionych. Ta, obok pasty z tuńczyka i makreli jest jedną z najpyszniejszych. Polecam. 



Składniki: 
1 (160 g) puszka łososia w kawałkach (w wodzie)
3 jajka na twardo
3 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)

Łososia odsączyć z wody. Przełożyć do miski i rozdrobnić. Dodać starte na tarce na grubych oczkach jajka na twardo, majonez i posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać do połączenia się składników. Smacznego! 


2 komentarze:

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...