wtorek, 20 sierpnia 2013

Twarożek z rzodkiewką na chlebie drwala

Chleb drwala, który upiekłam z gotowych mieszanek chlebowych od Chleb na zdrowie to absolutnie przepyszna mieszanka mąki pszennej, żytniej i razowej wzbogacona ziarnami słonecznika, dyni i siemienia lnianego. Chlebek jest pożywny i chrupiący, a ziarna dodają mu naprawdę wyjątkowego smaku :) Polecam spróbować samemu. Świeżo upieczony chleb podałam z twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorem - który jak szalony rozrósł się w ogródku. ;) Do tego kilka garści pomidorków koktajlowych z ogródka i śniadanie gotowe :) Pysznie i pożywnie - tak jak lubię najbardziej.



Składniki:
Chleb:
1 opakowanie (500 g) gotowej mieszanki chleb drwala
300-310 g wody o temp. 30 stopni
Twarożek:
250 g twarogu półtłustego
2 łyżki jogurtu greckiego
1 pęczek rzodkiewek
1 pęczek szczypiorku
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)






Chleb przygotować według przepisu na opakowaniu.
Twaróg utrzeć z jogurtem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać startą na dużych oczkach rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Twarożek podawać na świeżo upieczonym chlebie. Smacznego! 


4 komentarze:

  1. Uwielbiam twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką:)
    Pyyyyycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. jeju jakie śniadaneczko:) jak z bajki:D

    OdpowiedzUsuń

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...