czwartek, 25 lipca 2013

Koktajl jagodowo-kokosowy

Pożywny, owocowy z wyraźną kokosową nutą. Taki koktajl, dobrze schłodzony świetnie orzeźwia i chłodzi. Z powodzeniem może zastąpić drugie śniadanie, ale równie dobrze smakować będzie o każdej innej porze dnia.



Składniki:
1/2 litra jagód
400 ml maślanki
200 ml mleczka kokosowego
1 1/2 łyżki cukru trzcinowego
1/2 łyżki soku z cytryny




Jagody przebrać, opłukać i osuszyć. Do jagód dodać maślankę, cukier, sok z cytryny i mleczko kokosowe. Składniki dokładnie zmiksować. Schłodzić przed podaniem. Smacznego!

 

4 komentarze:

  1. Pysznie:)
    Dziękuję za dodanie ich do Jagodowo Nam 5!

    OdpowiedzUsuń
  2. Super, szczególnie to mleczko kokosowe musi świetnie się sprawdzić:-) Wypróbuję:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. pycha:) własnie na takiego mam ochotę jak jest ciepło:)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...