niedziela, 2 czerwca 2013

Sałatka z rukolą i mozzarellą z dressingiem truskawkowo-bazyliowym

Śniadanie w kolorach włoskiej flagi :) Pyszne połączenie pikantnej rukoli, mozzarelli i truskawek. Smak sałatki podbija dressing truskawkowo-bazyliowy. Lekko i kolorowo - idealnie na wiosnę. :) 


Składniki:
50 g rukoli
80 g mozzarelli w kulkach
10 pomidorów koktajlowych
6 truskawek
listki bazylii
Dressing:
2 duże truskawki
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki octu balsamicznego
6 listków bazylii
szczypta cukru
sól morska świeżo zmielona
świeżo zmielony czarny pieprz


Rukolę ułożyć na talerzu. Dodać pokrojone na połówki pomidory koktajlowe, pokrojone na plasterki truskawki i kulki mozzarelli. Dodać kilka listków bazylii. Składniki dressingu zmiksować doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sałatkę polać dressingiem i podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!

5 komentarzy:

  1. pysznie wygląda :)zapraszam do siebie

    OdpowiedzUsuń
  2. ale tu dzisiaj kolorowo:) fantastyczna sałatka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. no przepiękna sałatka!!!!
    p.s muszę koniecznie spróbować !

    OdpowiedzUsuń
  4. Zrobiłem wg przepisu - żona zachwycona, smakiem i wyglądem. Dziękuję za przepis.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...