niedziela, 11 listopada 2012

Camembert w otrębach z żurawiną

Pyszna chrupiąca skórka i rozpływające się kremowe wnętrze. Dziś prosto i pysznie, czyli camembert w trochę innej panierce podany z żurawiną. Bomba kaloryczna, ale jak pyszna...


Składniki:
1 camembert (120 g)
1 jajko
2 łyżki otrębów pszennych
1 łyżka bułki tartej
1 łyżka konfitury żurawinowej 
olej (do smażenia)




Otręby wymieszać z bułką. Jajko rozkłócić. Camembert panierować z jajku i mieszance otrębów z bułką. Smażyć z oby stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać gorący z żurawiną. Smacznego! 

Przypominam o trwającym konkursie (KLIK

6 komentarzy:

  1. mmmmmmmmm ;) alez chrupiące cuuudo.

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki serek z chęcią bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z przyjemnością informuję, że nominowałam Twój blog do zabawy Liebster Blog.
    http://tygryski-to-lubia.blogspot.com/2012/11/wyroznienie-i-moje-nominacje.html
    Będzie mi miło, jeśli przyłączysz się do zabawy.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. wspaniale usmażony serek:)
    genialnie podany:)

    OdpowiedzUsuń
  5. pycha, właśnie zjadłam :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...