czwartek, 12 lipca 2012

Owocowa eksplozja z syropem irish cream

Dziś postanowiłam wykorzystać sezonowe owoce do przygotowania pysznego deseru owocowego zatopionego w jagodowym sosie. Do jego przygotowania można wykorzystać dowolne owoce, które lubimy lub które akurat mamy pod ręką. Dodatek bezy nadaje deserowi słodyczy i chrupkości, a syrop o smaku Irish cream fajnie podkreśla całość.





Składniki:
1 dojrzała nektarynka
4 dojrzałe morele
1/2 szklanki malin
1/2 szklanki jagód
150 ml gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego)
2 łyżeczki cukru
40 g bez 
2 łyżeczki syropu irish cream




Jagody zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem. Na dno szklanek ułożyć po kilka bez. Na bezy ułożyć pokrojone w cząstki morele i nektarynki, posypać malinami. Owoce polać sosem jagodowym, udekorować bezami i polać syropem. Podawać od razu. Smacznego! 

3 komentarze:

  1. świetny deserek, z którym można dowolnie kombinować!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ one smakowicie wyglądają!!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...